top of page
תמונת הסופר/תאלדד גינוסר

התמצאות במכרז התחרותי - חלק ג'

עודכן: 24 באוג׳ 2021

בסדרת מאמרים אני מבקש לסקור את מאפייני המכרז התחרותי. עד כה, פרסמתי שני פוסטים: התמצאות במכרז התחרותי חלק א' והתמצאות במכרז התחרותי חלק ב'. פוסט זה הוא השלישי בסדרה.

הכרזת סדרה חדשה בהתערבות: לפחות חמישה קלפים


במכרז תחרותי, הכרזה של סדרה חדשה מראה על חמישה קלפים לפחות בסדרה המוכרזת. פעמים רבות מדובר על המועמד המרכזי של השותפות לסדרת המשחק הסופית, לעיתים קרובות גם ללא התאמה. לכן המכריז מצביע על העדפה ברורה למשחק בסדרה זו כשליט. בנוסף, כאשר השותפות הינה הצד המתערב (היריב פתח את המכרז), חשוב להקפיד על סדרה איכותית (בטח כאשר המכריז מחזיק ערכים מינימליים להכרזה). וזאת מדוע? מטרת ההתערבות במקרים רבים לאותת לשותף על הובלה מועדפת.


דוגמאות להכרזת סדרה בהתערבות:



במכרז ו', הכרזת ♦1 במצב של התערבות מראה על חמישה קלפים לפחות בדאימונד. במצב של התערבות אין להכריז עם 4 קלפים, גם לא בסדרת מינור. אם לצפון ערכים מינימליים (פחות מפתיחה), ההתערבות חייבת להישען על סדרה איכותית – סדרה המבטיחה כמות לקיחות בסדרת השליט (דאימונד) כמו גם מסמנת על הובלה מועדפת. שתי ידיים לדוגמא המתאימות להתערבות ♦1 מצד צפון במכרז ו':



במכרז ו', אם לצפון כוח (12+ נקודות גבוהות) ללא סדרה עם חמישה קלפים, ניתן להשתמש במוסכמת כפל הוצאה (עליה אדון בפוסט עתידי). יש לזכור כי נקודות גבוהות אינם שיקול מרכזי להתחרות. אם לצפון אין תנאים מתאימים להכרזת סדרה או כפל הוצאה, יש להכריז פאס גם עם יד טובה. למשל:



במכרז ו', לאחר פתיחת היריב ♣1, על צפון להכריז פאס. צפון אינו הפותח, אלא המתערב. הכרזה של ♦1 מבטיחה לפחות חמישה קלפים בסדרה. לצפון אין די כוח להתערבות של 1 ללא שליט, הכרזה המבטיחה 15-18 נקודות גבוהות. עם דבלטון בספייד, ידו של צפון אינה מתאימה לכפל הוצאה, שיבטיח שלושה או ארבעה קלפים בכל סדרה שלא הוכרזה על ידי היריב, בדגש על סדרת מייג'ור.


במכרז ז', הצד שלנו פתח את המכרז. מזרח הינו המשיב. עבור הכרזת תשובה, אין צורך בסדרה איכותית או בכוח גבוה במיוחד. אולם, הכרזת ♠1 מבטיחה חמישה קלפים לפחות. יד לדוגמא:


יד זו מתאימה להכרזת ♠1 במכרז ז'. מזרח המשיב מבטיח 6+ נקודות גבוהות וחמישה קלפים לפחות בספייד. עם ארבעה קלפים בספייד, מזרח אינו יכול להכריז את הסדרה באופן טבעי (♠1). במקרה זה, כאשר למזרח ערכים מספיקים לתשובה (7+ נקודות גבוהות), ניתן להשתמש במוסכמת כפל שלילי, המבטיחה ארבעה קלפים בסדרת המייג'ור שלא הוכרזה (ספייד).


הכרזה של סדרה חדשה עם ארבעה קלפים אפשרית רק בתור סדרה שניה. במקרה בו מדובר בהכרזה הראשונה, על מנת להראות סדרה של ארבעה קלפים (למשל, בסדרת מייג'ור), השותפות תשתמש במוסכמה תחרותית: כפל הוצאה או כפל שלילי (כפי שאסביר בפוסט המשך).


אם הדגש בהכרזת סדרה חדשה בהתחרות הוא על אורך בסדרה המוכרזת, על אחת כמה וכמה כאשר הסדרה מוכרזת בקפיצה!

הכרזת סדרה בקפיצה - הכרזת מנע (פריאמטיב)


הכרזת הפרעה הינה חלק מהמכרז התחרותי. מדובר על התחייבות לחוזה, אשר אינה מבוססת על כוח כללי (נקודות גבוהות), אלא בעיקר על לקיחות בסדרת השליט: תוצאה של שילוב בין אורך וריכוז מכובדים. הכרזת הפרעה מצביעה תמיד על יד התקפית: לקיחות רבות בסדרה המוכרזת, ומעט לקיחות בהגנה, אם בכלל. הכרזת הפרעה יעילה מתבצעת בהזדמנות הראשונה, בסיבוב ההכרזה הראשון. אין להמתין עם הכרזת הפרעה.

הכרזת הקפיצה בפתיחה או בהתערבות מסייעת לשותף לזהות כי מדובר בהכרזת ההפרעה. על השותף להבין כי המטרה העיקרית היא הפרעה, וההכרזה אינה משמשת הזמנה ל’דיון’ מובנה ומושכל על גובה וסדרת המשחק. לרוב, על השותף להכריז פאס או לתמוך בסדרת ההפרעה. נדיר שהשותף ישנה סדרה.

לדוגמא, יד המתאימה להכרזת הפרעה:



יש לפתוח או להתערב מייד ב- ♠4. אין להעריך יד כזו כ- 6 נקודות גבוהות. מדובר על שבע לקיחות בסדרת ספייד (שמונה קלפים עם מפסיד אחד בלבד). ביד זו ככל הנראה אין לקיחות כלל בהגנה. מדובר על יד התקפית במיוחד, שמתאימה רק למשחק בספייד. הכרזת ההפרעה משתלמת גם במקרה של כישלון. סביר להניח כי ליריב יכולת לבצע חוזה אחר.



כמו בכל הכרזה, אלמנט השותפות מהותי. על שני השחקנים להבחין בין הכרזת סדרה חדשה שלא בקפיצה (למשל מכרז ט') - הכרזה אשר מראה אמנם על סדרה ארוכה (לפחות 5 קלפים) אך גם על כוח של פתיחה לכל הפחות (12+ נקודות), לבין הכרזה בקפיצה (למשל מכרז ח'), פריאמטיב - המראה על חולשה ואורך בסדרה המוכרזת (6 קלפים בגובה 2). רק הודות להבחנה זו יכולים השותפים לנהל מכרז מושכל.


עד לפעם הבאה.




230 צפיות

Comments


בינתיים...
עדיין לא פורסמו פוסטים בשפה זו
שווה להמשיך ולעקוב...
פוסטים אחרונים
פוסטים ישנים
חפש לפי תגיות
עקבו אחרי
  • Facebook Basic Square
bottom of page