top of page
תמונת הסופר/תאלדד גינוסר

הפותח במכרז הברידג' ♠️♥️♦️♣️ 👨‍🎓

האסטרטגיה של הפותח (ברוב החלוקות) היא העברת מידע אל השותף, המשיב, לצורך החלטה לגבי סוג או גובה החוזה. התקשורת בין השותפים ממשיכה כאשר הפותח בתפקיד מראה והמשיב בתפקיד מחליט. גם כאשר הפותח חזק בנק"ג (אפילו מעל 16...), יתמקד בתיאור חלוקה והגבלת הכוח על ידי הכרזות המשך מראות (showing rebids). הכרזות ההמשך של הפותח רק ימשיכו לדייק ולצמצם את הטווח של הכוח ולפרט על חלוקת היד. מידע מדויק שיסייע למשיב לקבל החלטה לגבי החוזה.


האסטרגיה של המשיב היא לרוב לנהל את המכרז ולהגיע להחלטות המשמעותיות לגבי גובה וסוג החוזה. לפיכך גם משתמש המשיב בכלים שונים המסייעים לו לדלות מידע נוסף ולאפשר לפותח להמשיך ולדייק במידע על חלוקת\כוח היד. ההכוונה ב"כלים" למשל לקונבנציות תשובה בסיבוב ראשון (כמו אינברטד מינורס, ג'קובי 2נו, ברגן, דרורי, סטיימן, טרנספר ועוד רבות אחרות), קונבנציות תשובה בסיבוב שני (כמו צבע רביעי מחייב, צ'ק בק סטיימן, מינור חדש מחייב ועוד), כלים טבעיים (סדרה חדשה המחייבת המשך), או חצי טבעיים (1נו תשובה, ושאר הכרזות המתנה). יחד עם זאת, המשיב יכול להעביר את ההחלטה הסופית לידי הפותח על ידי הכרזה לא מחייבת\מזמינה.


בשיעור 8 בקורס הגנה (על השלכות בהגנה) הופיעה היד המעניינת הבאה: 🤠



באחד השולחנות ההכרזה התנהלה (ללא התערבויות):



הסברים 📚


*הכרזת הפותח 1S מתארת 4 ספיידים וכוח מוגבל ב- 17 נק"ג. הכרזת המשך של 2S במקום הייתה מראה יד חזקה יותר - ג'אמפ שיפט (Jump Shift), הכרזה מחייבת למשחק מלא עם 18+ נק"ג וחלוקה לא מאוזנת דו סדרתית (דאימונדים וספיידים). חשוב להדגיש שלפני מציאת התאמה לא מומלץ לשדרג את כוח היד ביותר מ-1-2 נקודות.

**הכרזת המשיב 2D מראה לפחות 4 דאימונדים וכוח מינימלי (עד 9\10 נקודות). בחלוקה זו ההכרזה של דאימונד בגובה 2 אינה משקפת את הכוח המזמין של המשיב (11-12\10). ההכרזה הנכונה הייתה 3D במקום. אולם הבחירה בהכרזת דאימונדים מתבקשת עם חלוקה לא מאוזנת והתאמה בטוחה (הפותח חייב להחזיק 4 דאימונדים. אחרת, עם 3 דאימונדים וחלוקה של 4-4-3-2 היה תומך 2H) ומתאימה יותר מהכרזת ללא שליט (ללא עוצר בסדרת הקלאבים שלא הוכרזה על ידי השותפות). בכל אופן, כאשר המשיב מכריז הכרזת תמיכה חלשה או מזמינה הוא מעביר הלכה למעשה את ההחלטה לידי הפותח.

***הכרזה שלישית מצד הפותח - למרות שכלל לא הוזמן למשחק מלא - היא בעצמה הכרזת הזמנה למשחק מלא שמראה 15-17 נק"ג. הבחירה בהכרזת 2NT כדי להזמין נובעת מאופייה החצי מאוזן של היד ובעוצר בקלאב. הפותח אינו יכול להחזיק בחלוקה מאוזנת, אחרת היה פותח 1NT (עם 15-17 נק"ג), כלל לא מכריז (עם 12-14 נק"ג), או מכריז 2NT בסיבוב השני (עם 18-19 נק"ג). חלוקה חצי מאוזנת היא הדבר הקרוב ביותר - ו- 2NT משמשת כהכרזת הזמנה ל- 3NT. באותו המכרז, אילו לפותח היו את הידיים הבאות:


יד א 🐈‍⬛

הפותח ימשיך עם הכרזת 3D, שמראה על יד מתאימה למשחק בדאימונדים עם כוח מזמין למשחק מלא (15-17 נק"ג). אם השותף מקבל את ההזמנה (9-10\8 נק"ג) ימשיך להכריז משחק מלא בללא שליט או בדאימונד.


יד ב 🕊️


הפותח ימשיך עם הכרזת 2H המתארת 3 קלפים בהארט בחלוקה לא מאוזנת עם כוח 15-17 נק"ג. במקרה זה הפותח מראה סינגלטון או וויד בקלאב (לאחר שהכריז דאימונדים, ספיידים והארטים). המשיב ימשיך לקבוע את סדרת המשחק (הארט, דאימונד או אפילו ללא שליט) וכן את גובה המשחק (מלא או סלם).


פותח חלש (12-14 נק"ג) ומאוזן לא מכריז פעם שלישית (אם לא הוזמן), או אפילו לא יכריז פעם שנייה (אלא אם חייב בהמשך)


בשיעור 7 בקורס הגנה (על סימונים בהגנה) הופיעה יד מספר 2 🎥 (וידאו):




בדיון הניתוח של היד בלטו 3 נושאים:

  1. הכרזות באלאנסינג (ידו של מערב) - אשר נידונה בפירוט בקורס הכרזה תחרותית למתקדמים

  2. הכרזות השותפים צפון-דרום ללא התערבויות

  3. סימונים וחיתוכים בהגנה


המסקנה מהכרזות צפון-דרום ביד 2 חשובה לתקשורת של השותפות ולעניינו בפוסט זה. כאשר הפותח מחזיק את היד הגרועה ביותר עבור פתיחה: כוח מינימלי (12-14 נק"ג) וחלוקה מאוזנת, אין צורך מצד הפותח בהכרזות נוספות מאחר ואין צורך להוסיף מידע. זו היד הגרועה ביותר בקונטקסט. אולם כאשר המשיב החליף סדרה (1H), מדובר בהכרזה המחייבת סיבוב והפותח נדרש להכריז פעם שנייה. אם המשיב ממשיך ומכריז הכרזה שהיא אינה מחייבת ואינה מזמינה, הפותח לא יכריז פעם שלישית.


שתי דוגמאות לעקרון הנ"ל - במכרז תחרותי 🦋


ביד זו מסימולטנית ינואר 2024, המכרז התחרותי מעניין במיוחד:




דרום פותח 1קלאב, מערב מתערב 1ספייד, צפון מכריז כפל (כפל שלישי). מזרח פאס. בסיבוב השני של ההכרזה דרום מכריז 1NT ומערב מתחרה עם 2S. עם התאמה יפה בקלאב וכוח התקפי (סינגלטון בספייד), אולם לא הרבה נק"ג, צפון אינו מעונין למכור בזול ולכן יכריז 3C. מדובר בהכרזה מתחרה ולא מזמינה (באופן גורף השותפות מתעדפת הכרזות מתחרות על פני הכרזות מזמינות). לכן על דרום להיות ממושמע ולא להמשיך להכריז (למשל 3NT): יד מאוזנת עם כוח מינימלי לא תכריז פעם נוספת אם השותף לא מחייב המשך או מזמין המשך.


היד הבאה מתחרות בוקר במועדון ממחישה את העקרון החשוב ועל הכרזה חופשית (Free Bid) במכרז התחרותי:




כעת על מערב להכריז.... פאס! מערב הפותח מחזיק ביד מאוזנת ומינימלית. זה אינו מידע שיש להתעקש ולהעביר אותו לשותף. כי הוא אינו אטקרקטיבי במיוחד. באופן נורמלי, הפותח היה מכריז 1NT אחרי תשובה של 1S, מאחר והוא חייב בתשובה - הכרזת סדרה חדשה מחייבת סיבוב. אולם לאחר התערבות דרום, אין חובה על מערב להכריז כלל - מכיוון שלשותפו המשיב זכות דיבור. כעת הכרזת NT הינה הכרזה חופשית של הפותח ולכן אינה מראה 12-14 נק"ג, אלא 18-19 נק"ג:


ביד זו - מערב חשש להכריז פאס, ולא להראות עוצר בהארט. אולם לא מכריזים ללא שליט באופן חופשי רק כדי להראות עוצר. כאן השותפות תוכל להשתמש בקונבנציה קיוביד מחייב משחק מלא כדי לשאול על עוצר בהארט:




עד לכאן בפוסט על תקשורת בסיסית בין שותפים, הכרזה תחרותית וסימונים בהגנה!

מאחל שלום ואהבה ☮️🕊️


גינו 😀🪬





להרשמה ותשלום לקורס אונליין אחר או באמצעי תשלום אחר נא ליצור קשר







316 צפיות

Comments


בינתיים...
עדיין לא פורסמו פוסטים בשפה זו
שווה להמשיך ולעקוב...
פוסטים אחרונים
פוסטים ישנים
חפש לפי תגיות
עקבו אחרי
  • Facebook Basic Square
bottom of page